Komen en gaan

Met de trein

De trein is het beste vervoermiddel om naar Louvain-la-Neuve, aangezien het station is gelegen in het hart van het centrum.

De lijn die u hier brengt is die van Brusel – Namen – Luxemburg. U neemt een verbinding in Ottignies met als bestemming " Louvain-la-Neuve Université", het enige station dat door deze bijzondere lijn wordt bediend!

U vindt de Dienst voor Toerisme-Inforville bij de uitgang van de perronnen.

Met de bus

Twintig lijnbussen doen dienst op Louvain-la-Neuve en Ottignies, van en naar gans Waals-Brabant en Brussel. De belangrijkste halte in Louvain-la-Neuve is het Gare d'autobus TEC gelegen tussen de Place Rabelais en de parkeerplaats Leclerq.

Raadpleeg de dienstregelingen en tarieven van de TEC

Met de auto

Snelweg E411 Brussel - Namen, afrit 8a Louvain-la-Neuve, om het centrum te bereiken. Het wegennet van Louvain-la-Neuve is samengesteld uit lange en kronkelige wegen. 6000 parkeerplaatsen zijn beschikbaar onder de voetgangersplateau, allemaal betalend. Gratis parkeren 24/24 aan de rand, raadpleeg de plattegrond met de parkeermeters.

Taxi's

Gezien Louvain-la-Neuve een ware voetgangersstad is, is er daar geen permanente stationering van taxi's te vinden. Wilt u zich naar de rand van de stad begeven en wenst u niet lopen, kunt u best een taxi nemen vanaf het station Ottignies.

Lijst van de taxi's in en rond Ottignies-Louvain-la-Neuve.


Groepsvervoer

Er zijn twee parkeerplaatsen voor autocars in Louvain-la-Neuve, langs de Boulevard André Oleffe*, en langs de Boulevard du Nord**. De autocars mogen er parkeren om hun passagiers af te zetten.
De autobussen kunnen vervolgens gratis parkeren langs de Boulevard de Lauzelle en Boulevard Baudouin Ier.

* Locatie Boulevard du Nord, naast het Museum Hergé : vanaf de E411 neemt U afrit 8a richting « Louvain-la-Neuve Centre ». U gaat rechtdoor over de rotonde en rijdt onder de plaat van het stadscentrum. U blijft de rechterkant van de weg volgen, totdat U onder het Museum Hergé rijdt. De parkeerplaats bevindt zich een beetje verderop aan de rechterkant van de weg. Vanaf deze plaats kunt U Place de l’Université te voet bereiken door het park die het Museum omringt.

** Locatie Boulevard André Oleffe, aan de voeten van de Aula Magna: vanaf de E411 neemt U afrit 6 richting Ottignies/Wavre (N238). U volgt de richting Ottignies LLN, en daarna Nivelles - Mont-St-Guibert - Louvain-la-Neuve. Daarna neemt U uitrit Louvain-la-Neuve Centre, die loopt langs het meer. Vanuit Namen - Luxemburg: op de E411 neemt U afrit 9 richting Corroy-le-Grand, dan de E19/N25 naar Njivel. Daarna neemt U uitrit N238 richting Wavre/Ottignies-Louvain-la-Neuve, dan uitrit Louvain-la-Neuve Centre, die loopt langs het meer. De parkeerplaats bevindt zich aan het rechterkant van de weg, net voordat U onder de plaat van het stadscentrum rijdt. Een loopbrug leidt U direct naar de Grote Markt.