Theater en shows

Het theater Jean Vilar en zijn atelier

Ingehuldigd in 1979 door Armand Delcampe, zowel directeur als regisseur en acteur, is het Theater Jean Vilar de grote zaal van de workshop Theater Jean Vilar. Deze mag prat gaan op een echte internationale uitstraling. Sinds zijn aankomst in Louvain-la-Neuve in 1975, heeft de theater workshop al meer dan 505 spektakels gepresenteerd (eigen producties of onthaal van prestigieuze compagnieën).

Een mooi geïllustreerd boek, verschenen ter gelegenheid van de 40ste verjaardag van de theater workshop, onthult de geschiedenis ervan in de loop van de seizoenen en met persoonlijke getuigenissen (verkrijgbaar bij de Dienst voor Toerisme-Inforville voor € 40).

Theater Jean Vilar
Rue du Sablon
1348 Louvain-la-Neuve

De administratie van de theater workshop Jean Vilar en zijn kleine zaal, het Theater Blocry hebben hun hoofdkwartieren opgeslagen in de boerderij van Blocry, aan de rand van het Centrum voor theatrale kunst en van de theatrale afdeling van het Instituut voor Mediakunst.

Atelier Théâtre Jean Vilar

Ferme de Blocry
Place de l'Hocaille, 6
1348 Louvain-la-Neuve

Tél: +32 (0) 10 47 07 00
Fax : +32 (0) 10 47 07 07

Réservations :

Tél. gratuit : 0800/25 325
E-mail : reservations@atjv.be

www.atjv.be


Cultureel Centrum

Het Cultureel Centrum van Ottignies-Louvain-la-Neuve presenteert ieder jaar meer dan 50 voorstellingen (theater, muziek, dans, circus) in zijn zaal in de boerderij van Douaire, in de openbare ruimte of in het Bois des Rêves. Het Cultureel Centrum ontvangt ook conferenties en alle soorten evenementen gedurende het hele jaar. Het organiseert met name het literair festival "Nachten van inkt", de Biënnale van Hedendaagse Kunst, de Festidanse en meer dan 10 tentoonstellingen per jaar. Het Cultureel Centrum coördineert de agenda van de openbare culturele activiteiten gehouden in Ottignies-Louvain-la-Neuve, beschikbaar in de Boussole, zijn tweemaandelijks tijdschrift, op de website en in dit agenda.

Cultureel Centrum van Ottignies-Louvain-la-Neuve
Avenue des Combattants 41
1340 Ottignies
Tél. +32 (0) 10 42 13 02


Bureau van het Cultureel Centrum in Louvain-la-Neuve
Grand-Place 1
1348 Louvain-la-Neuve
Tél. +32 (0) 10 45 69 96

Reserveringen voor zalen, shows en tickets online.

www.poleculturel.be


Culturele ruimte van de boerderij du Biéreau

 

Het huis van alle muziek heet u welkom om u te laten genieten van concerten, van jazz tot de wereldmuziek, passerend langs de klassieke en hedendaagse muziek. Andere muzikale animaties vinden er plaats en de boerderij opent eveneens haar deuren voor literaire evenementen, conferenties en workshops.

Boerderij du Biéreau
Av du Jardin Botanique
1348 Louvain-La-Neuve
Tél. 32 (0)70 22 15 00

info@fermedubiereau.be

www.fermedubiereau.be


Aula Magna

Op de Grote Markt in Louvain-la-Neuve, u kunt dit ongewone gebouw niet ontlopen: de Aula Magna. Dankzij zijn indrukwekkende theater en zijn vele zalen en flexibele ruimtes, is de Aula Magna ideaal voor activiteiten met een artistiek of academisch karakter.

Foto © SAMYN and PARTNERS, architecten en ingenieurs

Aula Magna
Place Raymond Lemaire 1
1348 Louvain-la-Neuve
Tél. 32 (0) 10 49 78 00

resa@aulamagna.be
www.aulamagna.be

Online reserveringen voor shows en afhalen van tickets bij Fnac in Louvain-la-Neuve.