De stad en zijn universiteit

Een stad, twee stedelijke centra

Gelegen in het hart van de jonge provincie Waals-Brabant, is Ottignies-Louvain-la-Neuve een unieke stad met twee stedelijke centra en met zeer uiteenlopende karakters.

Van oorsprong landelijk, wordt Ottignies gekozen om de Franse afdeling van de Katholieke Universiteit van Leuven te verwelkomen op zijn grondgebied.  Zodoende wordt in 1971 veel meer dan een universiteitsstad gebouwd, het is eerder een nieuwe stad ten oosten van Ottignies, Louvain-la-Neuve.

 

Wandelstraat, multicultureel, vriendelijk ...

Cultureel centrum van Waals-Brabant, Ottignies-Louvain-la-Neuve bruist van het leven en projecten. Het biedt de charme van het platteland met de voordelen van de stad door zijn toegankelijkheid, musea, theater, concertzalen, winkels... maar ook de gezelligheid van zijn markten, verkeersvrije straten en groene paden, vaak bewegwijzerd om tot in het oneindige te bewandelen.

Vergeten we ook alle wijkfeesten niet, de studentenfuiven, de Waalse feesten, het festival van de spelen van de Uitbundigheid, Louvain-la Plage, de Afrikaanse nacht, Halloween, de 24 uur per fiets, de muziekfestivals...

Raadpleeg onze agenda voor de komende evenementen in Ottignies-Louvain-la-Neuve (in het frans).

 

Een beschermd erfgoed

De liefhebbers van "oude stenen" krijgen de gelegenheid om rond te dwalen door de oude woongemeenschappen. Men vindt hier met name een 16e eeuws kasteel en een kerk uit de 17e eeuw in Ottignies, een prachtige Romaanse kerk verrijkt met een uitzonderlijke crypte in Mousty, evenals een slottoren uit de 12e eeuw in Céroux.

 

Ontspanning en plezier

De stad telt tientallen restaurants voor alle smaken en budgetten. Alle sporten of bijna worden hier beoefend in drie sportcentra en liefhebbers van kuurinrichtingen vinden er hier twee.

Ottignies-Louvain-la-Neuve: een stad die beweegt en ademt, een groene stad waar het goed is om te wonen. Kom haar snel ontdekken.