Wandelingen

Wandelroutes

De stad heeft een brochure gepubliceerd met kaarten van wandelingen in Ottignies-Louvain-la-Neuve. 12 trajecten leiden u door ons landschap, met name in Rofessart, naar de Petit-Ry, het bos van Buston, in Pinchart, Céroux, Mousty, in het Bois des Rêves en in dat van Lauzelle.
Om de stad op een andere manier te leren kennen, koopt u deze kaarten verkrijgbaar voor € 2,50 bij de Dienst voor Toerisme-Inforville.
Voor details van deze wandelingen, klikt u op de gewenste plaats.


Het bos van Lauzelle

In het bos van Lauzelle zijn er drie gemarkeerde routes met een aantal didactische panelen en spelletjes. De wandeling Fauna en Flora (2.9 km) stelt voor een aantal aspecten van flora en fauna van het bos. De wandeling Bos (3.7 km) richt zich op de evolutie van het bos in de huidige ecologische context en de rol die het speelt in ons leven. De wandeling Vochtige Bodem (1 km) zal u de flora, de fauna en het ecosysteem van deze bijzondere omgeving laten ontdekken.

Een planetje van de drie wandelingen (FR-NL-EN) is beschikbaar bij het Office du Tourisme-Inforville.

Ontdek de bossen en groenstroken in Ottignies-Louvain-la-Neuve...


Kunstwerken in de stad

Een slapende schoonheid, een lifter, een kind, een hand, een naakt lichaam, een kruis, een portiek, een fietswiel, een portaal, een tuin met stenen, primitieve vormen, muurschilderingen...

Deze voorstellingen, soms bizar, zijn te vinden verspreid over de vier hoeken van de stad en staan te kijk voor de voorbijgangers.

Een feest voor de ogen dat u kunt verlengen met de kleine gids "Kunst in de stad, wandelingen in Ottignies-Louvain-la-Neuve" (beschikbaar in het nederlands).

Vier trajecten van openbare kunst op het grondgebied van Ottignies-Louvain-la-Neuve leiden u van het stadscentrum naar de wetenschappelijke parken, langs meer idyllische omweggetjes. Honderd kunstwerken, geselecteerd omwille van hun uitnodiging om te slenteren, te ontdekken te voet, per fiets, per auto, alleen of met vrienden!

"Kunst in de Stad", derde editie, juni 2009, € 3.50.

Opmerkelijke bomen van Louvain-la-Neuve

Een klein honderdtal opmerkelijke bomen zijn geïnventariseerd in de stad Ottignies-Louvain-la-Neuve en de meeste bevinden zich op de universiteitscampus.

Sommige zijn aangeplant voor wetenschappelijke redenen bij de creatie van de stad, zoals deze oriëntaalse rode esdoorn in de buurt van het auditorium Sainte-Barbe, of de Byzantijnse hazelaar geplant in 1975 op avenue Georges Lemaître.Ga verder en ontdek Waals-Brabant...

 

Degenen die meer willen ontdekken en ons mooi landelijk stadje wensen te verlaten, kunnen zich verheugen op een aantal wandelgidsen voor de gemeenten van Waals-Brabant. Beschikbaar in onze winkel (van € 6 tot 15).

Koop al deze gidsen en vele andere publicaties in de winkel van onze Dienst voor Toerisme-Inforville !